Nyheter

USA: HD tar inte upp Coloradolegalisering

 USA:s högsta domstol har -utan kommentar- meddelat att den INTE tar upp ärendet med Colorados legalisering och försäljning av cannabis under kontrollerade former.

Klagomål har inkommit från förbudsivrare i de angränsande delstaterna Nebraska och Wyoming. Klagomålen går ut på att marijuanahanteringen i Colorado medfört ett visst spill över delstatsgränserna, så att störningar uppstått och underminering av de federala lagarna skett.

Den juridiska situationen när det gäller cannabis är som bekant något komplicerad. På det nationella, federala planet är cannabis en synnerligen olaglig drog utan något som helst medicinskt värde och kategoriserad i värsta ”dödsknarksavdelningen”- en s k Schedule I substance.

Vissa delstater som inte delar den här förlegade synen på saken har emellertid folkomröstat och legaliserat plantan. I vissa delstater har den samma legala status som alkohol. Därför uppstår meningsskiljaktligheter om HUR lagen ska tolkas.

 

I korthet kan t ex kongressen säga att cannabis är illegalt på en federal nivå, men om delstaten ifråga väljer att inte tillämpa den lagen så behöver den heller inte göra det. Och om man i delstaten öppnar för försäljning av drogen, så ska även detta vara möjligt.

Länkar:

Supreme Court turns down case that challenges Colorado marijuana law

What today’s Supreme Court decision means for the future of legal weed

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.