Nyheter

USA:Hampaprodukter godkända

Nu har Enviro Textiles -ett företag i Colorado som specialiserat sig på förädling och tillverkning av naturfiber och industriell hampa uppfyllt ställda krav.
Som enda företag i sin bransch har det blivit godkänt för federal upphandling av myndigheten USDA (United States Department of Agriculture).

Ekonomisk utveckling förväntas
USDA skriver på sin webbsida att ”Syftet med USDA:s BioPreferred® program är att uppmuntra ökad handel med och användning av biobaserade produkter. Programmet förväntas ge upphov till ekonomisk utveckling, skapandet av nya jobb samt tillhandahållande av nya marknader för jordbruksprodukter och därtill hörande handelsvaror.

Kvinnoägt företag
EnviroTextiles är en kvinnoägt företag i Glenwood Springs, Colorado. Det sysslar med naturfibrer och industrihampa och är den största importören av hamptextilier i USA.  Barbara Filippone är grundare och VD för EnviroTextiles.

Hampaveteran
Hon har skapat tusentals jobb över hela världen under sina 37 års arbete med utveckling och produktion av naturfiber. Barbara Filippone har varit med och utvecklat industrier i bl a  Indien, Mexiko, Ungern, Polen, Rumänien, Sydkorea och Kina. Kina förser för närvarande Enviro Textiles med hampa för deras produkter.

-Historisk framgång
-Tillökningen av hampa till det godkända amerikanska regeringsprogrammet är en historisk framgång för biologisk mångfald inom jordbruket och banar vägen för en legalisering av  industrihampa i USA, säger Barbara Filippone.

Mångsidig gröda
Legalisering skulle ge våra jordbrukare en torkresistent, mångsidig gröda, som dessutom kan användas som bekämpningsmedel. Hampa har över 25.000 användningsområden, exempelvis som varianter av livsmedel, bränsle, foder och fibrer.

Stolt hampaproducent
EnviroTextiles betraktar sig som en ledande expert inom sin bransch och avyttrar stolt sina produkter i USA och till konsumenter i drygt 70 andra länder världen över.

Relaterade länkar:

EnviroTextile’s Hemp Products Listed with USDA Biopreferred Program

Enviro Textiles hemsida

Industrial hemp legislation shows promise

Amerikanska industrihampanyheter

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.