Nyheter

THC är giftigt!!!

En sjukskötare på ett beroendecentrum borde ha koll på terminologin och veta att det inte finns fog för att kalla cannabisämnen för giftiga. Alkohol däremot kan väl nästan kallas för gift?

Vi kan meddela Alexander Holmstedt, sjuksköterska på beroendecentret Maria Malmö att den korrekta benämningen är cannabinoider. Den här mannen som uttalar sig i media verkar inte veta vad han pratar om. Hur ska allmänheten då kunna ta hans råd på allvar?

 

 

Hur kan cannabinoider vara giftiga men inte döda eller orsaka cellskada? Hur kan cannabis vara ett gift om det använts som medicin  i tusentals år? Hur kan cannabinoider vara giftiga samtidigt som våra kroppar producerar liknande ämnen med namnet endocannabinoder? Det är meningen att THC ska lagras i kroppens fett!

Några citat ur Skånskans intervju:

Den ökade lobbyismen kring drogen tror han spelar stor roll i att fler tar lättare på att testa.

– Många propagerar för att cannabis ska vara lagligt och det finns länder där det är det, säger han.

😉

Han anser att det behövs fler behandlare till denna typen av problem.

– Vi är fem behandlare på Maria Malmö och ser man till den ökade tillströmningen så är vi för få. Jag hoppas att politikerna börjar föra en diskussion om hur man ska få bukt på problemet, säger han.

Vi håller med Alexander och problemet är att resurser till evidensbaserad behandling just nu är upplåsta i fascistisk brottsbekämpning. Ge det några år, va tur att THC inte är dödligt, samt sparka ut Kd från Socialdepartementet och Alexander kommer att få fler kollegor.

Alla som inte ljuger eller är lurade vet att cannabinoider inte alls är giftiga!

Länk:

Hasch populärt bland Malmös unga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.