Nyheter

Sveriges narkotikapolitik 2.0

Jag upplevde en snedtripp på en liten tropisk ö långt utanför fjärran fastland. Först dracks det många öl i en hängmatta precis vid baren. Sen så åkte det fram weed som meckades i feta joints. Jag hade rökt ett fåtal gånger innan och omdömet var kortslutet. Efter för många och djupa bloss så kom så klart illamåendet. Drog mig undan till sandstranden och mådde skit. En tanke som scratchades i mitt huvud var att någon skulle komma och våldta mig.

När magen var tom så var det dags för en psykadelisk vandring på djungelstigar. Som tur va hade jag stöd. Tack! Efter en ”lång” vandring så blev det få timmar i sängen, vakna och åka båt till fastlandet. Kräk kräk över relingen.

Rök inte cannabis eller hasch efter alkoholintag. Det slutar allt som oftast med snurr i huvudet och instabil mage. Gör det inte! Saker som detta borde staten informera om men det skulle aldrig komma på fråga i dag.

 

 

RFSL släppte för några år sedan en broschyr som på ett mycket pedagogiskt sätt informerade om de vanligaste drogerna. På varje sida fanns det fakta om drogen samt hjälpsamma tips som att dricka mycket vatten. Fan vad RFSL fick smaka skit pga denna ”knarkaruppmaning.” Det finns en politisk linje och den får inte utmanas. Både Brukarföreningen och Leif Nilsson har den hårda vägen fått uppleva vad som händer om man förespråkar förändring och skadereduktion.

Den rådande narkotikapolitiken i Sverige är omodern. I föregångslandet USA där nollvision fått härja fritt syns de misslyckade resultaten tydligt. Annars laglydiga medborgare blir kränkta och pro-lagar som röstats fram av folket nonchaleras av myndigheter. Varje år så straffas hundratusentals människor för personligt cannabisbruk. Det är en juridisk träldom som mest drabbar redan fattiga, ofta med invandrarbakgrund. Samtidigt som allt detta så ökar bara bruket och missbruket av alla sorters droger.

Tack och lov så är det en förändring på gång i Sverige. Yngre generationer reser jorden runt och surfar på nätet. Human skadereduktion fungerar i flera länder och i våra grannländer har förbudspolitik inte alls en lika stark förankring. Runt vår ankdamm finns det sprututbyten, dekriminalisering, medicinsk marijuana och smartare narkomanvård.

Snart så blir det rumsrent med svenska legaliserings- och brukarföreningar. I större delen av västvärlden existerar och frodas liknande organisationer men inte här inte. Alice Åström (vp) har redan visat vägen. Det första som kommer att ryka är den dumma lagen som gör det olagligt att ha narkotika i blodet, efter det får vi medicinsk marijuana. Dominerande moral kommer att försvinna och istället får vi vetenskapliga metoder.

I Stockholm är det snart dags för konferensen World Forum Against Drugs 2008 vilket är en orgie i förbudspolitik. Mellan den 8 och 10 september så minglar kristna fundamentalister, narkotikabekämpare i Castrokeps, föräldrar och lobbyister mot narkotika med varandra. För att koppla av från moralpredikan och antik statistik så kan man ta en gratis busstur till blankpolerade behandlingshem på landet. En festival för knarkhat helt enkelt.

Den första september i år så vurmade vår äldre- och folkhälsominister Maria Larsson för antiprojektet Drugsmart. I ett tal sa hon tex:

”Det vi säkert vet är att drogprevention måste vara ett ständigt pågående arbete – varje ny generation måste övertygas.”

Vi snackar uppfostran av Hoi Polloi och som vanligt så innebär svensk folkhälsofilosofi stränga pekpinnarna. Ändamålen helgar medlen du vet. I USA så finns det tom en lag som säger att myndigheter och personal inte får arbeta för eller fördela resurser som hjälper till att legalisera narkotika i medicinskt syfte. Förändring nej tack!

Sverige är en propagandamaskin för förbudspolitik inom EU. I England så har Gordon Browns fiffel med cannabisgraderingen försvarats med statistik från Sverige.

Förbudspolitiken måste försvara sig på ett desperat sätt eftersom den inte är verklighetsförankrad, det är inte svårt att argumentera mot den. Det är därför kättare flum- och dumförklaras.

Gratis hasch till alla som demonstrerar mot WFAD08-konferansen!

Länkar:

Anförande av Maria Larsson vid Drugsmarts 10-års jubileum

World Forum Against Drugs 2008

The Drug Czar is required by law to lie

Cannabis.se om Leif Nilsson och Brukarföreningen.

[tags]cannabis, droger, narkotika, knark, skadereduktion, harm reduction, folkhälsa[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.