Nyheter

Svensson rullar en joint

Nyligen kritiserade Björn Fries poliskåren för att finputsa statistiken genom att satsa resurser på fel saker och mest gripa utsatta missbrukare. Så idag kom den trevliga nyheten från SVT om att rikskriminalen missbedömt den totala omsättningen av cannabis som varje år köps och säljs i Sverige. Från att ha gissat på tre ton har man nu ändrat sig och säger 25-30. Det här måste även betyda att det finns många fler cannabisbrukare än beräknat.

Mer pengar i polisens ficka och vägspärrar på våra motorvägar känns som helt rätt väg att gå. När vi ändå håller på så kanske det vore praktiskt ifall polisen fick beslagta knarkpengar och återinvestera i kriget mot narkotikan.

Eller så kan vi börja sälja cannabis på systembolaget och få in skattepengar. Det här skulle också slå hårt mot alla fula fiskar och mafiosos. Momsen på två till fyra miljarders omsättning är trots allt en del skattkistor.

Get up, Stand up

Uppdatering!
I dagens (12/06) Stockholms City så hittar jag fler tecken på att polisen är desperat eller tom paranoid. I en artikel med rubriken ”Storskaliga odlingar av marijuana i Stockholm” så intervjuas Johan Nilsson som är projektledaren för polisens Cannabisprojekt. Hans förslag på hur den explosiva ökningen av cannabis ska hanteras är att allmänheten ska hjälpa till med tips om misstänkt förtäckta fönster och fläktar som är på dygnet runt. Ungdomar som köper jord på bondgårdar är också intressant för polisen.
Kan polisen ens klara av det här Herr Nilsson?

Chen

Updatering nr 2:

Samma konstiga uttalanden kan man läsa i dagens Svd, med en omröstning om Cannabis är farligare än Alkohol. Blir intressant att se om folk kan sin fakta. Cannabis är bevisat mindre farligt än alkohol. Det är även inte lika beroendeframkallande. Just nu leder de med fakta på sin sida med 60%!

Att sedan kalla 0.2-0.5 g cannabis för en missbruksdos visar hur fel ute myndigheterna är. Skrattretande kommentar år 2007, när allt fler märker att de myter man matat svensken med är just det, myter.

Info: rulla joint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.