Nyheter

Sanningen om medicinsk marijuana och myndigheter i USA

Federala myndigheter i USA förnekar bestämt att cannabis har något som helst medicinskt värde. Det kan verka som en motsägelse men det finns samtidigt ett federalt projekt som i trettio år distribuerat cannabis till ett fåtal patienter runtom i landet. Det här projektet startades 1978 då en viss Robert Randall stämde USA och hävdade att medicinsk cannabis var en nödvändighet för honom.

 

Robert Randall vann mot sitt eget land och pga detta så inleddes ett forskningsprogram kallat NIDA vars uppgift blev att förse patienter med medicinsk marijuana. University of Mississippi valdes för att producera den cannabis som behövdes för NIDA-programmet. Med en krånglig process för ansökning och lama ursäkter om forskning har USAs federala program för medicinsk cannabis hållits mycket litet. Som mest var det ca 30 personer som fick hämta ut färdigrullade cannabiscigaretter på närmaste apotek. Trots NIDAs forskningssyfte och den långa levnadstiden så har det inte publicerats någon forskning om cannabis och dess medicinska värde. Antingen så finns det inget bra att säga om medicinsk cannabis eller så vill inte USAs regering säga emot sig själva. Vad tror du?

1992 så stängde George Bush den äldre möjligheten att ansöka till programmet men dem patienter som redan var med har garanterats medicinsk cannabis resten av livet. Idag är det endast fyra patienter som lever och är med i programmet.

Alltså, federala myndigheter i USA delar ut medicinsk cannabis samtidigt som dem hävdar att det inte fungerar. 🙂

Länkar:

History of Medical Marijuana and the U.S. Government

Psst… Government-Supplied Marijuana Program Turns 30

[tags]cannabis, medicinsk marijuana, usa, nida[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.