Nyheter

Regeringen rädd för oliktänkare?

Med anledning av den amerikanska delstaten Kaliforniens omröstning den andra november om huruvida dess invånare önskade göra innehav och odling av en mindre mängd cannabis lagligt gjorde den svenska regeringens ansvariga för narkotikafrågor följande uttalande:

”Känns väldigt bra att det blev en så betryggande majoritet så slipper man ha en diskussion om det. Jag hoppas också att det innebär att debatten på den internationella arenan lite kommer av sig.”

/Maria Larsson, citat från Svd.se, artikeln hämtad 5 nov 2010

För mig ter sig detta uttalande mycket märkligt, särskilt då det kommer från en yrkespolitiker. Om något är debatt bra för det demokratiska samhället. Det är genom den som vi behandlar politiska frågor och bearbetar tankar och idéer till dess att de är nog genomtänkta att appliceras på samhället.
Men eftertanke, olika synsätt och förmåga att se saker ur olika vinklar verkar vara Larssons fiende på detta område. Det är hög tid att svenska politiker ställs till svars för sin, internationellt sett, extrema politik på narkotikaområdet. När diskussion och debatt är något politiker räds, då är samhället på väg i helt fel riktning.

 

 

Maria Larsson är utbildad mellanstadielärare (vid Lärarhögskolan i Växsjö, 1975-1978) och efter att ha sett debatten mellan henne och folkpartisten Camilla Lindberg i svt den 28:e oktober 2010 undrar jag om inte Larsson är ute på djupt vatten, karriärmässigt.

Min fråga till regeringen: är det möjligt att ha en narkotikaansvarig som både är för den svenska restriktiva modellen av narkotikapolitik och samtidigt är påläst på området, eller utesluter dessa båda krav varandra?

/Ron

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.