Nyheter

Propagandapolisen: Överklagan till kammarrätten

Flera av inläggen i serien Propagandapolisen har handlat om att poliser på länsnarkotikaroteln i Stockholm skriver synnerligen färgade kommentarer i sin Facebook-kanal. I en kommentar menade en anonym polis att det nu finns svart på vitt att cannabislegalisering är dåligt för samhället. Dennes underlag var en rapport från en amerikansk narkotikapolisförening som bristfälligt översatts av den svenska motsvarigheten SNPF.

Eftersom detta helt uppenbart är att hänföra till kategorin skitsnack, så begärde vi direkt att få veta vem som skrev detta. Varken skribenten eller polismyndigheten ville berätta. I ett myndighetsbeslut angavs skälet till sekretessen att då frågan upprör många så kan hot föreligga mot polisen eller dennes familj. Vi överklagade myndighetsbeslutet till kammarrätten.

Nu behöver vi all hjälp vi kan få! Kontakta oss om du är juridiskt kunnig och tycker att polisen behöver tyglas..! Du behöver inte vara för cannabislegalisering. Det är principen som är viktig i detta fall och därför kan det vara värt att inkomma med ytterligare kommentarer som ev skulle kunna påverka kammarrättens beslut.
Polisen har i sitt svar till kammarrätten tryckt på hur hotade de känner sig, exempel som ges är att folk på Facebook använt tillmälen som t ex fascist. Dessutom verkar vårt löfte att publicera skribentens namn på nätet oxå vara något oerhört skrämmande för polisen.

Hur går vi tillväga nu? Vad bör kommuniceras till kammarrätten innan den 29 nov

Det är dyrt med domstolsperuker så donera gärna en slant om du inte kan hjälpa till på annat sätt.

Senaste nytt för den separata JO-anmälan är att den är öppen, men JO brukar vara ganska snabba på att lägga ner ärenden om det inte finns någon substans i anmälan.

Handlingar:

  • Myndighetsbeslut från Stockholm polismyndigheten om att ej lämna ut skribentens namn. Angivet skäl är risk för hot från meningsmotståndare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.