Nyheter

Medicinsk cannabis ökar inte ungdomsrökandet

Legalisering av medicinsk cannabis medför inte att konsumtionen av marijuana och andra illegala droger ökar bland ungdomar i högre tonåren, visar en undersökning som genomförts av IZA, ett tyskt forskningsinstitut.

Dessutom har ekonomer från universitet i Montana, Oregon och Colorado undersökt förhållandet mellan delstaternas medicinska cannabislagar och marijuanakonsumtionen bland high school-studenter. Data från nationella och statliga Youth Risky Behavior Surveys (YRBS) för åren 1993 till 2009 jämfördes. Under den tiden antog 13 delstater lagar som tillåter produktion och konsumtion av cannabis för medicinsk användning.

Även tidigare genomförda undersökningar tyder på att tillkomsten av medicinska cannabislegaliseringar INTE påverkat konsumtionen av marijuana hos amerikanska ungdomar.

Dessa rön motsäger de påståenden som framförts av drogtsaren Gil Kerlikowske och andra motståndare till medicinsk cannabis. Dessa har vid upprepade tillfällen påstått att genomförandet av medicinska cannabislagar direkt bär ansvaret för att alltfler amerikanska tonåringar rapporterar en ökad användning av marijuana.

Länkar:

Study: Medical Marijuana Legalization Is Not Accompanied By Increases In Teen Cannabis Use

Legal pot shops do not boost teen drug use, Colorado study says

Den tyska undersökningen (PDF)

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *