Nyheter

Lita inte på nykterister

Nykterismen har blivit omodern men idag är det nykteristernas självutnämnda dag, nämligen folknykterhetens dag. En gång behövdes denna folkrörelse det går ej att förneka. Innan vetenskapen hade kommit tillräckligt långt, innan vi halvt om halvt hade förstått detta med hjärnans belöningssystem och att vissa besitter ett överaktivt sådant. När lön kunde betalas ut i sprit.

Idag behöver vi inte nykterhet, vad vi saknar är respekt och pragmatism vilket dessa människor verkligen inte uppvisar.

Kul utan alkohol?

Ja det är frågan, eller är det verkligen det? Människor som har svårt att låta spriten eller andra droger vara ska inte dumförklaras eller ses som svaga. De allra flesta klarar av att använda droger på ett ansvarsfullt sätt. Nykteristernas orealistiska inställning om avhållsamhet genererar i bästa fall ett okunnigt och oansvarigt drogande. Vad som behövs är ritualer och kultur som låter människor förstå droger.

Vi måste ta ifrån nykterhetsorganisationerna dess makt och resurser eftersom deras plats i samhället är utagerad! De behövs som sagt inte längre och därav deras paniska överlevnadsstrategi som vurmar för strikt narkotikapolitik och patetiska nolltoleransutopier.

Dessa ideologier har gjort Sverige till en tråkig plats där snusförnuftet (hi hi!) regerar och att synen på droger gör mer skada än nytta. Det är helt och håller nykteristernas fel och något som ska försvinna. Länken till kristendomen räcker för att avfärda dem. Att anlägga en religiös livsåskådning är i sig inte fel men att ha fascistoida åsikter är förkastligt.
 
Länkar:

Jazztobak debatteras igen

Folknykterhetens dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.