Nyheter

kol14-rapport: Joakim nu fri…

Idag reste Joakim Hedström tillbaka till Sverige med sin i Nederländerna utskrivna cannabismedicin. Som väntat tog tullverket medicinen i beslag och nu är Joakim officiellt misstänkt för narkotikainnehav. Något smugglingsförsök blev dock aldrig aktuellt som åtalspunkt, eftersom han gick genom den röda gången i tullen.

Efter att i många år ha plågats av migrän och med en adhd-diagnos i bagaget reste Joakim efter noggranna förberedelser till ett apotek i Nederländerna för att utgöra ett svenskt pilotfall och ta reda på hur gränslös medicinförskrivningen egentligen är inom EU. Han vill få medicinsk cannabis mot sina besvär och kunna införa den lagligt till Sverige.
Flera advokatbyråer som Joakim varit i kontakt med innan avresan, har sagt sig vara intresserade av att driva hans fall.

 

 

Tidningen Fokus har följt Joakim och rapporterar att han var trött men frisläppt av polisen på Arlanda. Han är delgiven misstanke om narkotikainnehav.
Tullen tog omedelbart hand om den medicin som Joakim köpt i Nederländerna. I det polisförhör som följde, förnekar Joakim narkotikainnehav men erkänner att han medför den läkarförskrivna medicinen.

Länkar:

Den ofrivillige smugglaren

Joakim Hedström är frisläppt

Stöd Joakim ekonomiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.