alt
Nyheter

Kanada: Lagligt gräs om liberalerna vinner

Förra veckan röstade Kanadas Liberala parti med stor majoritet genom en motion om att föreslå legalisering av marijuana.
Samtidigt presenteras en gallupundersökning, som visar att 66% av kanadensarna vill avkriminalisera eller legalisera cannabisbruket.

Motionen, som fick 77% av konventdeltagarnas röster, utlovar att partiet i händelse av vinst kommer att tillse att cannabis legaliseras, produceras, distribueras, kontrolleras, skattas och försäljes, medan däremot illegal import, export eller distribution samt konsumtion i samband med fordonsframförande kommer att straffas hårt.

Motionen innebär också att Liberalerna utlovar allmän amnesti till dem som tidigare fällts för lindriga, cannabisrelaterade brott, så att deras kriminalregister rensas.
Det här skedde sista dagen på partiets nationalkonvent, då också Michael Crawley valdes till ny partiordförande. Man röstade även ned ett förslag om att utträda ur Brittiska samväldet.

Länkar:

Canada’s Liberals back legalization of marijuana

Majority of Canadians support legalizing or decriminalizing marijuana, new poll suggests

Liberal delegates vote yes to legalizing marijuana, no to cutting off monarchy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!