Nyheter

Kampen mot droger omsätter miljarder

I England har en statlig revisionskommitté granskat beroendevården och nuvarande strategier för drogbekämpning. Den här kampen mot droger kostar årligen 1,2 miljarder pund för engelska skattebetalare.

Kommittén anmärker huvudsakligen på det inte finns någon kunskap om vilka effekter den rådande politiken har och att det krävs ökad utvärdering av narkotikapolitiska åtgärder.

När kraven på evidensbasis prioriteras högre än ideologisk övertygelse i Sverige så kommer propagandamakare som Torgny ”Hassela” Peterson få problem med pengainsamling till projekt som Actnow.

 

 

SVT:s granskning av liknande åtgärder i Sverige har visat att vi dras med samma problem här. Det kan snart bli krångligare att bedriva beroendevård i Sverige då det inte ska vara möjligt för lycksökare som går en intensivkurs i beroendeterapi att sedan håva in skattemedel för att motivera individer som bara kan ha sociala problem enligt ideologin.

Miljardindustrin med hem för vård eller boende (HVB) kostar landets kommuner 4,5 miljarder per år och får det får vi ingen som helst garanti. Återfall är norm så vad betalar vi egentligen för?

Länk:

Public Accounts Committee Criticises Lack Of Evaluation On Drug Strategy Spend

Hassela och för många andra HVB-företagare är oseriösa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.