Nyheter

Kalifornien: Blockadförsök mot hotfulla åklagare

Igår gjordes en massiv juridisk insats för att hindra fyra kaliforniska åklagare från att trakassera och raida medicinska cannabis-dispensärer runt om i delstaten.

De fyra federala åklagarna i Sacramento, San Francisco, Los Angeles och San Diego har hotat hyresvärdar, cannabis-kooperativ och olika medier med anknytning till medicinsk cannabis med åtal och konfiskering av fastigheter om de inte omedelbart stänger ned verksamheten. De har nu stämts av branschfolk som vill hindra deras framfart i delstaten genom en gemensam massiv kampanj. En av dem som stämt åklagarna är den Sacramento-baserade medicinska cannabisdispensären El Camino Wellness Center. Deras juridiske representant P J Johnston, som också är talesman för den juridiska kampanjen för att skydda den medicinska cannabisnäringen i Kalifornien, säger att man i de samtliga fyra berörda distrikten kommer att begära att domarna förhindrar de federala åklagarna att genomföra sina hotelser.

San Fransisco-advokaten Matt Kumin är en av de advokater som representerar målsägarna. Han säger: -Vi kommer att begära att några domare ser över den här frågan.

De fyra åklagarna hävdar att den kaliforniska lagstiftningen rörande medicinsk cannabis utnyttjas av vinstsugna profitörer.

Länk:

Lawsuits filed to block federal crackdown on medical marijuana dispensaries

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *