Nyheter

Jakob Hilding ifrån LUF vågar stå opp

Det är ganska ofta som jag förbannar Folkpartiet för att det liberala i partiet är puts väck. När fria och kloka åsikter väl yttras så är det inte konstigt att det kommer ifrån ungdomssektionen. I veckan uppmärksammade flera tidningar och andra medier att LUF Dalarnas nya ordförande Jakob Hilding är för en legalisering av cannabisbruk. SVT lät ”debattören” Ann-Britt Grunewald uttala sig om Jakob Hildings åsikt.

 

”Jag tycker det är väldigt barnsligt, det här är ju en debatt som vi har fört jätte länge i Sverige och där vi har bestämt oss att vi är inga knarkliberaler. Och själv betraktar jag cannabis som den farligaste drogen av alla.”

Ann-Britt har noll koll. För det första kan hon dra dit pepparn växer med sitt åsiktsmonopol och för det andra så har hon fel i att cannabis skulle vara den farligaste drogen av alla. Den 25/2 så sände SVT programmet Vetenskapsmagasinet som med stöd av seriös forskning ifrån England rangordnade de 20 farligaste drogerna i världen. Farligaste av alla är heroin tätt åtföljt av kokain. På femte plats hittar vi vår älskade mjöd, tobaken kommer nia och på elfte plats kommer den heliga örten. Jag litar nog mer på SVTs vetenskapsmagasin än Ann-Britt Grunewald. Sluta upp med att hitta på en massa strunt för fasen!

Hur kan det vara så rebelliskt i detta land att påstå att en relativt ofarlig och lätt drog borde tillåtas? I övriga Europeiska länder är det inget konstigt att debattera drogfrågan. Nästan alla länders gröna partier är för legalisering och skadereduktion. Den nyanserade debatten är bara bra och det brukar kallas för demokrati.

I slutet på reportaget så frågar reportern Herr Hilding om han bara uttalar sig så här för att få uppmärksamhet. Hans svar:

”Nej det är inte mitt huvudsyfte. Huvudsyftet är att visa att man ska kunna diskutera de här sakerna på ett bra sätt, så jag tycker att kritiken är ganska onödig och inte speciellt saklig heller.”

Jakob Hilding for president! Eller åtminstone partiledare i FP..

SVTs intervju med Jakob Hilding
Liberala ungdomsförbundet
Vetenskapsmagasinet: Världens 20 farligaste droger

[tags]cannabis, hasch, legalisera, luf, jakob hilding, ann-britt grunewald[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.