Nyheter

Eric Holder avgick- och blev cannabisresonabel!

För en tid sedan tillkännagavs överraskande att USA:s justitieminister Eric Holder avgår från sin post. I samband med tillkännagivandet gav han också uttryck för att en mera nyanserad syn på cannabisens klassificering skulle vara i antågande.

I nuläget är cannabis en klass I-drog, vilket placerar den i samma kategori som Heroin och LSD, alltså bland de preparat som anses ha en hög missbruksrisk men föga eller inget erkänt medicinskt användningsvärde. Åtminstone inte ännu.

”Dags att se över..”
-Ja, det är nog nästan dags att se över den här saken, huruvida marijuana verkligen är en lika farlig drog som heroin! svarar Holden när en reporter från HP pressar honom på frågan om inte en reklassificering vore på tiden. Inte minst i skenet från den senaste tidens utveckling, där heroinet snabbt blir en allt mera spridd drog, så ser man ju en påtaglig skillnad i folks sätt att respondera på heroin respektive marijuana.

Ja, det är klart att man gör! Men att det skulle ta en så’n lång tid att notera den här omständigheten..?!

Länkar:

Eric Holder: AG Shaped California’s Marijuana Industry And Paved Way For Legalization

Eric Holder Signals Support For Marijuana Reform Just As He’s Heading Out The Door

Eric Holder questions marijuana’s legal status as he prepares to leave Justice Department 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.