Nyheter

England – Gordon Browns narkotikapolitik struntar i vetenskapen

Englands premiärminister Gordon Brown och Labourpartiet fick storstryk i valen som genomfördes den första maj. Både i fullmäktige- och borgmästarvalen förlorade partiet stort. I London tog den blåa Boris Johnson över som borgmästare och eftesom det är Englands huvudstad så innebär det ett visst inflytande även i den nationella politiken. Att den nye byhövdingen nyligen uttalade sig som positivt inställd till medicinsk marijuana är inte att förglömma.

 

Det surras nu i engelska tidningar om att Gordon Brown kan komma att slå rekord som den mest obetydliga premiärministern någonsin. Om man slår upp röstfiske i Populistens handbok så står det att folket alltid uppskattar en ledare med hög moral. Förstår du ej vad som menas med detta svammel så rekommenderar jag filmen Incarcerex ifrån legaliseringslobbyisterna Drug Policy Alliance.

Det var 2004 som Tony Blair (Labour) nedgraderade Cannabis Från B till C på skalan för illegala droger och hur de bör prioriteras. Detta innebar att polisen kunde rikta in sig på tyngre droger och andra brott. Det var en milsten i legaliseringsdebatten och förespråkare för skadereduktion jublade. Tronarvingen Gordon Browns allmänt kända inställning till cannabis är att drogen ska bekämpas. Direkt när han blev premiärminister i juni 2007 så sattes papperskvarnarna på full fart för att reversera gradering, cannabis ska alltså bli en B-drog igen.

I England så finns det ett vetenskapsråd som heter Advisory Council on the Misuse of Drugs. Det etablerades 1971 i och med en reformeringen av brittisk narkotikapolitik. Man kan säga att ACMDs uppgift är att säkerställa så att strategier och lagar gällande narkotika alltid har förankring i forskning. För att Brown ska få igenom en återgradering till B så måste han fråga ACMD om vad vetenskapen säger. Det har han gjort och svaret blev att C är passande för cannabis, in your face! Rapporten som Brown beställt från ACMD levererades i måndags men är fortfarande ej släppt till allmänheten. Några forskare som arbetar för AMCD har tidigare uttalat sig i media om att en klar majoritet av rådets medlemmar förespråkar den nuvarande graderingen C för cannabis och det med vetenskapliga belägg.

Gordon Brown har i media sagt att han kommer driva denna fråga oavsett vad AMCD välgrundade rekommendation kommer att bli. Han skiter alltså i vad forskningen säger. Några dagar sedan uttalade sig engelska The Association of Chief Police Officers att de kommer fortsätta med sin strategi, konfiskering och varning för personligt bruk, även om cannabis återigen kommer att klassas som B med maxstraffet fem års fängelse.

Avgå Brown!

Länkar:

Police resist tougher action on cannabis

Brown hits new low as voters desert Labour

Brown will upgrade cannabis to class B substance despite advice of drugs experts

Boris Johnson för medicinsk marijuana

Advisory Council on the Misuse of Drugs

[tags]cannabis, gordon brown, england, ACMD, tony blair[/tags]

One Reply to “England – Gordon Browns narkotikapolitik struntar i vetenskapen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.