Nyheter

Det går inte att stoppa narkotikabrottsligheten!

Den kanadensiska tidningen Peace Arch News skrev nyligen om gängrelaterade våldsbrott i landets sydvästra del. I artikeln finns det flera paralleller med våldsspiralen i Skåne, som vi kommenterade häromdagen.

Under den senaste månaden har åtta våldsbrott med skjutvapen inträffat där, varav 4 slutat med döden. Precis som här i Sverige kommer politiker nu med krav om hårdare vapenlagar som ska resultera i längre fängelsestraff.

Populism är som bekant gränslöst och därför får vi, liksom kanadensarna, höra sådant som låter slagkraftigt och bra men i slutändan inte har någon eller liten effekt på grundproblemet, nämligen den illegala narkotikaekonomins enorma förtjänster!

I en kommentar till tidningen säger kriminologen Simon Fraser att panikslagna politiker inte agerar utifrån medborgarnas bästa, utan istället bryr sig mest om hur många röster de får i nästa val.

Ett smart citat från Fraser:

“It’s widely recognized now that prohibition of any kind of widely sought after and widely used prohibited substance is just simply a cause of crime,”

Länk:

Bad month in Surrey: 31 days, 8 shootings, 4 gun fatalities

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *