Nyheter

Debatt i Expressen om dödsknarket

När Folkpartiet är upptagna med att ge yngre skolelever magsår och propagera för krig så försöker Expressen framföra äkta liberala tankar. Tidningens debattsida har den senaste tiden flitigt ventilerat drogfrågan. Ted Goldberg satte igång brasan med åsikten om att inte vem som helst blir tung missbrukare, det är människor med för små chanser att skapa sig ett drägligt liv som lättare utvecklar ett problematiskt missbruk. Fattigdom och utanförskap är alltså den egentliga fienden i kriget mot narkotika, inte kokainkändisar på Stureplan eller reggaefantaster i Uppsala.

 

I ett svar från RNS kejsare Ove Rosengren så kritiseras alla hobbyknarkare. Jag är lite osäker på vad han menar med det löjliga ordvalet men det kan betyda: ej problematiska brukare. Här har vi ett skolexempel på svensk knarkhatarretorik, den största gruppen av droganvändare (ej missbrukare) är det stora problemet för att dem utgör den ekonomiska ryggraden i knarkhandeln. Det finns här en likhet med det otroligt korkade argumentet att cannabis skulle vara den farligaste illegala drogen då den är vanligast förekommande. Pucko! Med THC i?

En reggea och hiphop festival som nyligen firade öppnandet av Musikens Hus i Uppsala fick ett kokt stryk av Ove som menar på att festivaler har blivit hobbyknarkarnas mötespunkt där vissa fastnar i drogträsket för gott. För dessa få som fastnar tror i alla fall jag att alkoholkonsumtionen var problematisk redan innan den ”förödande” jointen. Jag får krupp när Ove Rosengren inleder med lobbying från polisen. Tydligen vimlade det av narkotikapåverkade på festen, polisen knep fjorton festdeltagare för provtagning på stationen och om mer resurser funnits så hade över hundra knarkare kunnat gripas. Hör jag en general som ber om nya kanoner?

Den politiskt mobbade förespråkaren för skadereduktion Christian Gergils svarar med ett debattinlägg. Ett enkelt konstaterande i ingressen som lyder..

”Problemet är det tunga missbruket. Vi behöver en ny och mindre elitistisk syn på missbrukarna”

..får i alla fall mig att googla namnet.

Som självutnämnd domare dömer jag 2-1 i ronden Team Harm Reduction VS Bejerot Boys. Vad säger du? Gratis hasch till alla som kommenterar!

Ted Goldberg: Därför misslyckas narkotikapolitiken
Ove rosengren: Blunda inte för festival-knarkandet
Christian Gergils:
Elitism och moralism stoppar inte knarket

[tags]Christian Gergils, Ove Rosengren, RNS, Stureplan, Ted Goldberg, THC, cannabis, missbrukare[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.