Nyheter

Danmark är på g; 39% vill legalisera- 41% vill inte

En nyligen genomförd gallupundersökning visade att medan 39% av danskarna vill legalisera cannabis, så stretar fortfarande 41% emot.

Anledningen till att det fortfarande finns motståndare till en cannabislegalisering är att t ex Venstre är oroade för att man ska hamna i samma situation som Nederländerna, där antalet 15- och 16-åringar som röker cannabis är ganska stort. -Dit vill vi inte! säger en representant för partiet.

Andra argument som anförs av dem som motsätter sig en legalisering är att den legala försäljningen av cannabis i USA inte har gett upphov till en minskning av den illegala marknaden. Detta är något som legaliseringsförespråkarna ofta hävdar.

På plussidan kan man emellertid konstatera att en legalisering skulle kunna frigöra polisiära resurser som f n går åt till att jaga cannabisförsäljare.

Den kanadensiska experten på dessa frågor, Rielle Capler, har jobbat med cannabis i Kanada i 19 år. Hon hävdar att en positiv effekt av legaliseringen är att försäljningen av alkohol och opioider har fallit.

 

Källa: To lande har frigivet cannabis, men i Danmark er partierne splittede

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.