Laboratoriemus i fin form
Nyheter

Cannabiskemikalie håller möss slanka

En naturlig, cannabisliknande kemikalie i hjärnan kan bära på hemligheten som alla s k soffpotatisar väntat på. De kan kanske inom en snar framtid behålla vikten utan att behöva gå på speciella dieter eller motionera! Det tyder ny forskning, som fortfarande befinner sig i försöksstadiet, på.

 Amerikanska forskare har funnit att de genom att blockera en i hjärnan förekommande cannabinoid -2-AG-, kan få laboratoriemöss att behålla sin matchvikt och sin hälsa, trots att de frossar i fet mat och underlåter att motionera. 

Forskarna vid University of California at Irvine blockerade den THC-liknande kemiska föreningen 2-AG och fann till sin förvåning att det hade en överraskande effekt på laboriatoriemössen. De behöll sin vikt och sin goda hälsa, trots att de inte motionerade, men tilläts att frossa i fet mat!

Dr. Daniele Piomelli, en av världens ledande inom endocannabinoid-forskning, tror att det kan förhålla sig på det viset att om produktionen av 2-AG begränsas, så kan man uppnå ett stadium av s k hypercatabolism, som skulle kunna hjälpa folk att utan ansträngning eller speciell diet kunna gå ned i vikt. Hittills har forskningsresultaten varit mycket lovande.

-Den här upptäckten var verkligen mycket anslående, säger Daniele Piomelli, i synnerhet för alla oss som kämpar för att hålla vår vikt eller gå ned något. Men det är ännu för tidigt att säga upp gym-abonnemanget, eftersom det nog kan ta något år innan vi förstått hur vi ska kunna framställa en medicin som på ett biverkningsfritt sätt kan blockera 2-AG-cannabinoiden.

Undersökningsresultatet publicerades i den medicinska tidskriften Cell Metabolism i tisdags.

Länkar:

Limiting The Production Of Endocannabinoid Compound Can Boost Fat Burning

Blocking a Marijuana-Like Brain Chemical Helps Mice Stay Slim 

Cannabis chemical keeps mice sllim

Cannabis-like chemical could help keep couch potatoes slim

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *