Arnold Schwarzenegger, marijuana bill
Nyheter

Arnold skrev på!

Arnold skriver på Bill 1449 och avdramatiserar cannabisinnehav

Jag vill inte påstå att jag är speciellt insatt i alla turer inom amerikansk lagstiftning, men så pass mycket har jag i alla fall fattat, att även om ett lagförslag har passerat genom alla möjliga instanser i en delstat, så kommer lagen ifråga inte att träda i kraft förrän guvernören för delstaten ifråga har undertecknat det slutgiltiga dokumentet. Men det har nu äntligen skett i Kalifornien och lagen det handlar om är den omtalade Bill 1449, som plockar ned marijuanainnehav på en mera rimlig nivå.
Igår, den 30 sept skrev Arnold Schwarzenegger på dokumentet.

I och med att den nya lagen börjar gälla, så riskerar kalifornier som ertappas med en mindre mängd marijuana på sig, ungefär samma skada som en simpel trafikförseelse skulle göra. Nu får man ha 28,5 gram marijuana på sig utan att behöva riskera mer än max 100$ i böter. Inte heller kommer händelsen att ge upphov till någon prick i det kriminella belastningsregistret. På det samhälleliga planet innebär reformen stora besparingar. Inga dollarmiljoner behöver längre spenderas på futtiga rättsfall och kostsamma byråkratiska procedurer.

 

Länkar:

 

California Senate Bill 1449 Signed Into Law

NORML Action Alert: Schwarzenegger Signs Marijuana Infraction Measure!

California Governor Arnold Schwarzenegger Signs Bill Decriminalizing Marijuana Possession

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.