Nyheter

Vi presenterar Cannabis

En helt ny drog. Den kom ifrån Marocko igår. Plantan innehåller helande, smärtstillande och euforiska ämnen som reagerar med receptorer i våra kroppar. Kroppen producerar själv dessa ämnen som kallas cannabinoider.

Varför denna självklara presentation?

Ett vanligt argument från cannabister och upplysta är att en drog som är mindre farlig än alkohol så klart borde legaliseras. Motargument till detta är att den relativa farligheten inte spelar någon roll. Ibland blir det mycket kreativt med följdargument som: Om alkohol introducerades idag så skulle vi aldrig tillåta det. Därför tillåter vi inte cannabis och andra droger.

 

 

Den kristna tidningen Världen Idag kommer ut på väldigt djupt vatten i en krönika skriven av Fredrik Olofsson, från Sveriges blåbandsungdom, som kritiserar Stockholm Smokefest. I texten så får cannabis ta skulden för alkoholens skador plus att skribenten, säkert ovetandes, utnämner alkohol till den verkliga gateway-drogen.

Diagnosen är hypotespsykos. Siande argumentation av denna sort är ren fantasi. Vi vet inte vad som skulle hända om någon uppfann vin imorgon. Vad menar egentligen kristna debattörer med ”om alkohol kom idag…”? Så om kyrkan fick bestämma så skulle det inte tillåtas något mer eller nytt som är farligt men härligt? Like Taliban?

När det gäller vetenskap så är det så finurligt organiserat att den är dynamisk. Nya grenar växer ut, några vissnar och fakta förändras. Något som är logiskt sant idag kan vara motbevisat imorgon.

När ska narkotikapolitiken sekulariseras?

Länk:

Förhindra fler knarkfester

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.