Nyheter

Varför tror Sverige att styrande politiker i Köpenhamn är dumma i huvudet?

Veckans skriverier om Köpenhamns politiska majoritet som föreslagit en legalisering av hasch visar väl hur dogmatiska svenska knarkkrigare är. Reaktionerna i Sverige är väntade, man skriver gärna om att den blåa regeringen absolut inte kan tänka sig att gå med på förslaget och genomföra den nödvändiga lagändringen. En annan förklaring till detta osvenska tilltag är att Köpenhamns röda politiker endast valfjäskar. Det verkar också finnas en allmän uppfattning i Sverige om att danskarna är galna eller orealistiska.

Det behövs bara nämnas ett enda namn för att slå hål på kritiken från Sverige och det är Al Capone. När alkohol åter legaliserade 1933 efter tretton års förbud i USA så sjönk mordstatistiken drastiskt och svartklubbarna i varje gatuhörn förvandlades till skattebetalande företag. Det är just detta som är målet i Köpenhamn, att stävja brottsligheten och ta ifrån maffian dess kanske största inkomstkälla.

 

 

I Aftonbladet kommenterar ”experten” Nils Stenström det danska förslaget. Mannen som är enhetschef på avdelningen för drogprevention på Statens folkhälsoinstitut tycker att förslaget är befängt och att ett statligt kontrollerat försäljningsled är en dum ide. Frågan är bara om Stenström tycker samma sak om Systembolaget eller kanske vill han t.o.m. förbjuda spriten som i USA under åren 1920-1934?

Han visar tydligt sin inkompetens genom att kalla beståndsdelarna i cannabis för gift och samtidigt prata om gateway-teorin som sanning. Stenström tycker att det är hemskt med Internet och att ungdomar söker information där. Att det saknas seriös information från officiellt håll har han nog inte tänkt på.

Nils Stenström är orsaken till att Cannabis.se finns, tacka honom för det och läs istället den mer seriösa nyheten Därför bör staten öppna haschbutik i Expressen. En intressant intervju med läkaren och politikern Thor Buch Grönlykke.

Köpenhamn kanske inte legaliserar nästa år men att Stadshuset i nordens huvudstad säger ”legalisera hasch” betyder nog att det inte ligger många år bort. Nu måste vi agera mot svensk påverkan av den danska narkotikapolitiken!

Legalize It!

Länkar:

Köpenhamn: Förslag om legaliserad cannabisförsäljning

Dekriminalisering av cannabis och Coffee shops i Köpenhamn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.