Nyheter

Utvecklingen i USA är ett faktum!

Gissa om det kommer att påverka Sverige kommande åren. Att hävda motsatsen är idiotiskt. Cannabis håller återigen på att etableras i USA som en nyttogröda, medicin och nöjesdrog. Se bara på vilka delstater som kan tänkas legalisera härnäst efter Colorado och Washington.
De mest troliga är Alaska, Oregon och huvudstaden Washington D.C. I samtliga delstater så finns det majoritetsstöd för att ta kontrollen över marknaden och reglera konsumtionen. WHOPA!

Redan nu pekar intressant statistik på att legaliseringen i Colorado verkar gå ganska bra. En av världens mest inflytelserika tankesmedjor, Brookings Institution, släppte nyligen en rapport med rubriken: Colorado’s Rollout of Legal Marijuana Is Succeeding. Tydligen så går ekonomin uppåt, fastighetsmarknaden går på högvarv och turismen ökar kraftigt.

Det verkar som att reglerna fungerar. Myndigheter har inte hanterat ett enda ärende med försäljning till minderåriga. Prisnivåerna är stabila och ingen ökning i kriminalitet har kunnat knytas till legaliseringen. Mordstatistiken har halverats, även om anledningarna till det kan vara många så har det skett högst lägligt.

Enligt statistik från Colorados trafikmyndighet verkar det som att tiden efter legaliseringen kommit med rekordlågt antal dödsfall på vägarna.
Dessutom så har det i år kommit två vetenskapliga bevis för att medicinsk marijuana, som är tillåtet i över 20 delstater redan, inte alls verkar öka konsumtionen bland ungdomar. Kanske kan det t o m leda till en liten nedgång.

Men är då Svenska politiker som nu satsar på att framstå som tuffa mot knarket lögnare eller korkade? För hur du än vrider och vänder på det så är det fråga om samhällsfarlig populism eller total okunskap, vi pratar avsaknad av internät och oförmågan att läsa engelsk text.

När knarkkrigarnas mardrömmar ej besannas, då behövs inte den svenska nolltoleransen!

Länkar:

Study: Legalized Medical Marijuana Doesn’t Impact Teen Use Rates

Inför nolltolerans mot okunniga politiker

New York Times: Tillåt marijuana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.