Legalisering i USA

USA: Majoritet anser drogkriget förlorat

En överväldigande majoritet av amerikanerna anser att War on Drugs är förlorat och få är speciellt entusiastiska över framtidsperspektivet att spendera ännu mera pengar på det.
Bara 7% av de myndiga amerikanerna anser att drogkriget (the war on drugs) är framgångsrikt, enligt en nyligen genomförd opinionsmätning. Gallupintitutet Rasmussen Reports genomförde den 9-10 november en nationell telefonenkät som visade att alltfler amerikaner sakta men säkert börjar inse att det s k drogkriget är ett hopplöst företag.

  • 82% svarade att de inte ansåg att kriget gav önskat resultat..Cirka 12% var osäkra och endast 23% av de tillfrågade ansåg att mera pengar skulle satsas på att vinna kriget.
  • 51% är av uppfattningen att alkohol är farligare än cannabis, medan 24% tycker tvärtom. 24% var osäkra på vilket som är fallet.
  • 88% påstod sig inte ha rökt marijuana under det senaste året.
  • 60% anser att varje delstat själva ska ha rätten att bestämma huruvida marijuana ska vara lagligt eller inte, medan 27% tycker att det är upp till den federala regeringen att bestämma.
  • 34% anser att det spenderas för mycket pengar på drogkriget, 23% vill ha ännu större satsningar och 24% tycker att det är OK med nuvarande utgifter för ändamålet.

De här siffrorna tyder på att amerikanerna idag har ett ännu lägre förtroende för att drogkriget gör någon nytta, än vad de tyckte i somras, då AngusReid genomförde sin gallupundersökning.

Länkar:

7% Think U.S. Is Winning War on Drugs

Drug War Poll Shows Americans Believe U.S. Is Losing

Numbers Tell of Failure in Drug War

En knarkvärld i förändring

How Colorado and Washington could end Mexico’s drug war

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *