Legalisering i USA

MA: Jordskredsseger för MMJ väntas

Utsikterna för en legalisering av medicinsk cannabis i delstaten Massachusetts kunde knappast vara mycket bättre än vad de är för närvarande.
Enligt de senaste opinionsmätningarna ska inte mindre än 69% av de röstberättigade stödja en legalisering, medan endast 22% motsätter sig den och resten inte ännu har bestämt sig.

Att Massachusetts därmed blir den 18:e amerikanska delstaten som röstar fram legal medicinsk cannabis, har naturligtvis skrämt vänner av lag och ordning på sina håll. Sex städer i delstaten smider planer på att bannlysa cannabisdispensärer från sina områden och i ett sista desperat försök att skrämma upp befolkningen har varningens ord yttrats offentligt.

Sista-halmstrå-aktion

I en sista-halmstrå-liknande aktion samlades i måndags de mest förbudsivriga på statshusets trappa för att varna väljarna. Demonstranterna anser att de föreslagna lagarna är alltför vaga och tvetydiga samt att det kommer att bli alltför lätt att utnyttja den uppkomna situationen för mindre nogräknade entreprenörer.

Länkar:

Massachusetts medical marijuana opponents say law is too ‘vague’ in last-ditch effort

Weekly Wrapup: New Medical Cannabis States Coming Online + Latest on Marijuana Legalization

6 Massachusetts Towns Already Trying to Ban Dispensaries Ahead of MMJ Legalization Vote

Massachusetts Medical Marijuana Initiative Set to Win in a Landslide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.