Nyheter

USA: Michigan tionde delstaten att legalisera cannabis

Som den tionde amerikanska delstaten och den första i mellanvästern ska Michigan legalisera marijuana. Det bestämde väljarna i tisdags, då de röstade genom förslaget med röstsiffrorna 56% för och 44% mot.

Lagen tillåter att personer över 21 år legalt får inneha, odla och bruka marijuana. Upp till 12 plantor tillåts i hemmaodlingen och man kan lagligt ta med sig nästan ett hekto ut på stan (70 gram) samt lagra 2,8 hekto i hemmet, bortsett från de 12 plantorna man har rätt att odla.

Lagändringarna träder i kraft inom tio dagar efter det att omröstningen certifierats, vilket väntas ske inom kort. Innan novembers utgång kan alltså Michiganborna konsumera marijuana lagligt. Däremot kommer det att dröja till nästa år innan licensierade affärsintressen kan börja odla, processa och sälja cannabis.

Länk:

Michigan Voters Approve Marijuana Legalization

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!