Nyheter

USA: Medicinsk cannabis i Illinois?

Den 17 maj röstade senaten i Illinois, med USA:s tredje största stad Chicago, genom en motion som ska etablera ett försöksprogram med medicinsk marijuana i delstaten. Röstsiffrorna blev 35 för och 21 emot förslaget.
Förslaget har tidigare godkänts av delstatens House of Representatives och går nu vidare till guvernören Pat Quinn för att han ska skriva under det. Eller lägga in sitt veto.

Viceguvernören positiv
Medan guvernör Quinn ännu inte officiellt har tagit ställning för eller emot lagförslaget, som listar 33 olika sjukdomar mot vilka cannabis ger lindring, har hans viceguvernör Sheila Simon däremot varit öppen i sitt stöd när det gäller medicinsk marijuana. Hon var tidigare motståndare till företeelsen, men efter det att hon satt sig in i problematiken och talat med svårt sjuka krigsveteraner och andra patienter, ändrade hon sin ståndpunkt.

Länkar:

Illinois Senate Passes Medical Marijuana Measure, Goes to the Governor’s Desk

Illinois lieutenant governor supports medical marijuana

Illinois governor reviewing medical marijuana bill

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!