Nyheter

USA: Inget avkriminaliserat röka i Indiana- i år

 

Ett omfattande lagförslag som bland annat syftade till att avkriminalisera innehav av små mängder marijuana, misslyckades i den amerikanska delstaten Indiana i veckan.

Ordföranden i utskottet -Mike Young- vägrade gå med på en offentlig hearing i ärendet. Opinionssiffrorna ger dock gott hopp inför nästa års behandling av frågan.

 Anhängare till avkriminaliseringsförslaget samlades i delstatens parlament och backades upp av den f d frihetlige guvernörskandidaten Rupert Boneham.

Straff/brott-relation
-I Indianas konstitution står det att ett straff ska stå i relation till brottet, sa han bland annat.
En nyligen genomförd opinionsundersökning visar dock att 53% av de tillfrågade var FÖR en avkriminalisering, medan endast 41 procent motsätter sig detta.

{source}
<object width=”499″ height=”281″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/-TpzujAX_AI?version=3&amp;hl=sv_SE”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/-TpzujAX_AI?version=3&amp;hl=sv_SE” type=”application/x-shockwave-flash” width=”499″ height=”281″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”></embed></object>
{/source}

Lovar lyssna och lära
Republikanen senator Mike Young, som alltså vägrade anordna den offentliga hearingen, har lovat lyssna på Karen Tallian och sätta sig in i ärendet under sommaren, så att utfrågningen kan komma till stånd.

Acceptansen växer
Det kommer emellertid att ske tidigast nästa år och under tiden växer acceptansen för cannabis i nationen. Två delstater har helt legaliserat cannabis, medan 18 har tillåtit medicinsk marijuana.

Länkar:

Marijuana decriminalization effort fails

Indiana Marijuana Decriminalization Bill Defeated

Marijuana decriminalization effort fails

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *