Nyheter

USA: Inget avkriminaliserat röka i Indiana- i år

 

Ett omfattande lagförslag som bland annat syftade till att avkriminalisera innehav av små mängder marijuana, misslyckades i den amerikanska delstaten Indiana i veckan.

Ordföranden i utskottet -Mike Young- vägrade gå med på en offentlig hearing i ärendet. Opinionssiffrorna ger dock gott hopp inför nästa års behandling av frågan.

 Anhängare till avkriminaliseringsförslaget samlades i delstatens parlament och backades upp av den f d frihetlige guvernörskandidaten Rupert Boneham.

Straff/brott-relation
-I Indianas konstitution står det att ett straff ska stå i relation till brottet, sa han bland annat.
En nyligen genomförd opinionsundersökning visar dock att 53% av de tillfrågade var FÖR en avkriminalisering, medan endast 41 procent motsätter sig detta.

{source}
<object width=”499″ height=”281″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/-TpzujAX_AI?version=3&amp;hl=sv_SE”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/-TpzujAX_AI?version=3&amp;hl=sv_SE” type=”application/x-shockwave-flash” width=”499″ height=”281″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”></embed></object>
{/source}

Lovar lyssna och lära
Republikanen senator Mike Young, som alltså vägrade anordna den offentliga hearingen, har lovat lyssna på Karen Tallian och sätta sig in i ärendet under sommaren, så att utfrågningen kan komma till stånd.

Acceptansen växer
Det kommer emellertid att ske tidigast nästa år och under tiden växer acceptansen för cannabis i nationen. Två delstater har helt legaliserat cannabis, medan 18 har tillåtit medicinsk marijuana.

Länkar:

Marijuana decriminalization effort fails

Indiana Marijuana Decriminalization Bill Defeated

Marijuana decriminalization effort fails

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.