Nyheter

USA: Alaska och Washington DC legaliserar

Invånarna i Washington, D.C., röstade på tisdagen med stor majoritet genom förslaget att för vuxna legalisera marijuana att nyttjas i rekreationella syften. Senare på kvällen gjorde Oregon och Alaska samma sak.

I District of Columbia röstade nästan 70% för legalisering. Det medför att för de som är minst 21 år får odla och inneha marijuana i den amerikanska huvudstaden. Dock är det inte tillåtet att sälja något av sin skörd. Man får inneha upp till 2 oz och odla sex plantor hemma utan att riskera bli utsatt för rättsliga åtgärder. 

De som röstade i Oregon och Alaska sade också ja till cannabis senare på kvällen. Därmed blev de den tredje respektive fjärde amerikanska delstaten att legalisera rekreationell cannabisanvändning som alltså inte inskränker sig till rent medicinska syften.

Behandlas som alkohol
I såväl Alaska som Oregon gäller att marijuanaindustrin kommer att regleras och kontrolleras på samma sätt som man nu gör med alkohol. Det betyder att invånare under 21 år är förbjudna att köpa, sälja eller använda produkten.

I Florida misslyckades emellertid ett försök att rösta genom ett förslag rrörande medicinsk marijuana. 60% procent av rösterna krävdes, men endast 58% uppnåddes.

Länkar:

Oregon, Alaska and Washington, D.C. legalize marijuana

Alaska, Oregon and Washington, DC vote to legalize recreational marijuana 

Voters in D.C., Oregon, Alaska Just Legalized Recreational Marijuana

Where Marijuana Legalization Votes Are Happening Nov. 4

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.