Nyheter

US: Medical Marijuana Inc går bra

Medical Marijuana Inc. har snabbt blivit ett av de mer lovande börsnoterade företagen inom den expanderande amerikanska cannabisindustrin. 
MMI har konsekvent kunnat notera rekordintäkter och har nu långtgående planer på att få sina aktier noterade i mera ansedda och prestigefyllda sammanhang.

Senaste positiva signalerna från det San Diego-baserade företaget kom i veckan, då det presenterade sina preliminära ekonomiska resultat för årets första kvartal.

Femdubbling av vinsten
Enligt MMI ska företaget ha genererat inte mindre än $8.5 miljoner under perioden, vilket innebär nära nog en femdubbling jämfört med förtjänsten under motsvarande period förra året. ($1,79 miljoner)

Hinner inte med
-Vi har bokstavligt talat svårt med att hinna med att tillverka våra produkter för att möta efterfrågan, säger Tripp Keber, VD på företagets produktlinje Dixie Elixirs & Edibles, som koncentrerar sig på THC-fria produkter.

Vill noteras på NYSE
Vid sidan av den finansiella utvecklingen är Medicinsk Marijuana Inc ute efter att få sina aktier noterade på New York Stock Exchange (NYSE). Detta kan eventuellt ske genom att man köper ett företag som redan är aktivt på marknaden. Enligt talespersoner för MMI  skulle en sådan åtgärd innebära en stor ökning av trovärdigheten och legitimiteten, inte bara Medicinsk Marijuana Inc, utan också för hela cannabissektorn.

Prognos:4-dubbling 2018

Faktum är att enligt Marijuana Business Factbook 2013, så kommer den amerikanska marijuanahandeln att inbringa inte mindre än 3 miljarder dollar 2014 och detta belopp beräknas bli fördubblat till 6 miljarder 2018.

Länkar:

Medical Marijuana Inc.’s Revenues, Profits Continue to Soar as Company Seeks NYSE Listing

Legal Marijuana Sales Set To Quadruple By 2018: Study

Exclusive: US Medical Marijuana Sales to Hit $1.5B in 2013, Cannabis Revenues Could Quadruple by 2018

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.