Nyheter

Uruguay: Undre parlamentet röstar JA till reglerad cannabismarknad

OBS! Valvaka ikväll 2013-12-10 (Senaten)

Det är alltså i representantshuset som majoriteten nu sagt JA till att legalisera odling och försäljning av cannabis. Ett regelverk och obligatoriskt register (tänk motbok) ska se till att det inte puffas för mycket. Hemodlingar med upp till 6 plantor kommer att tillåtas. Odlingsföretag måste erhålla licens från myndigheterna. Konsumenter får köpa max 40 g per månad.

Frågan måste även behandlas i landets senat, vice president Danilo Astori, som leder den är FÖR lagreformen. Han och president José Mujica tillhör båda regeringspartiet Frente Amplio, som har egen majoritet i senaten. Det här är en demokratisk process som kan ta ca 2 månader.

Trots skepsis bland folket, enligt opinionsmätningar, så har aktivister, ledare av oppositionella politiska ungdomsförbund, regeringspartiet, presidenten och många inom vården kämpat igenom det här.

Uruguay verkar bli det första landet i världen som går hela vägen med legalisering av cannabis! Det här är en historisk händelse!!

Länkar:

REGULACIÓN URUGUAY

The Politics Behind Uruguay’s Marijuana Bill

PROYECTO DE LEY

A la espera de los resultados

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.