Nyheter

Tyskland distribuerar medicinal cannabis till patienter

Det blir tragikomiskt när politiker och antiknark-lobbyn i Sverige förnekar cannabisplantans medicinska egenskaper samtidigt som vetenskapen säger tvärtom och det stora grannlandet Tyskland väljer att införa ett reglerat system för patienter i behov av medicinal cannabis. Efter en noggrann kontroll ska tyska patienter som lider av AIDS, glaukoma, cancer och MS erbjudas möjligheten att få cannabis utskrivet som medicin.

Det belgiska medicinföretaget Arseus som sköter packning och distribution av medicinal cannabis i Holland har nu via dotterföretaget Fagron Germany tilldelats en licens för att göra det samma i Tyskland. I Holland har medicinal cannabis distribuerats genom apotek sedan 2003.

 

 

I Sverige är ämnet cannabis och medicin tabu. Ofta sägs det bara vara ett trick ifrån legaliseringsivrare för att få knarka lagligt och att det inte alls är så bra som det påstås, det är enligt många onödigt då det finns vanliga mediciner som fungerar bra. I det uppmärksammade fallet med den MS-sjuka Susanne Eriksson som dömdes till ett års fängelse för odling av cannabis så ansågs den åtalades inställning till cannabis som medicin vara en ”försvårande omständighet.”

Självklart kommer det här med medicinal cannabis snart även bli verklighet i Sverige. Politiska lögner och propaganda biter inte lika effektivt i det moderna informationssamhället. För varje dag som går blir detta ämne mindre och mindre tabu. En nyhet i Sydsvenskan från november är ett bra exampel på hur attityden mot mecinal cannabis sakta förändras även här i det narkotikafria Sverige.

I artikeln med rubriken ”Drogen lindrade hustruns plågor” beskriver journalisten Johan Anderberg när Michigan nyligen blev den trettonde delstaten i USA att legalisera cannabis som medicin. Den pensionerade läkaren George Wagoner ville hjälpa sin svårt cancersjuka fru och kom då fram till att cannabis nog var passande för henne. Georges fru Beverly som tyvärr inte överlevde upplevde dock att cannabis var en mycket bra smärtlindrare.

I samma artikel förekommer det så klart en hel del politiskt korrekta garderingar. Ett exempel är att kritiker ofta hävdar att det är bättre med syntetiserade cannabisderrivat innehållandes THC som tex marinol. Dem som håller koll på rönen inom medicinal cannabis vet dock att Italienska forskare tidigare i år kom fram till att cannabis i naturlig form är mycket effektivare som medicin.

Länkar:

Arseus to distribute medical cannabis in Germany

Drogen lindrade hustruns plågor

Medical Marijuana: Whole Plant Better Than Isolated Components in Pain Relief, Italian Study Finds

080123: Ett övergrepp

Arseus / Fagron

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.