Tullen cannabis logo
Nyheter

Tullare odlade maja

När inte ens svenska tulltjänstemän kan avhålla sig från att odla marijuana- är det inte dags att legalisera plantan då..?
Må vara att odlingen var anspråkslös och omfattade bara enstaka plantor, men ändå- de två tullarna bedrev sin lilla hobby på tjänstetid och odlingen påträffades i ett tjänsterum.

Småskaligt
Nu har de stackars tjänstemännen polisanmälts för sitt tilltag och den tillförordnade chefsåklagaren Mats Ericsson framhåller att odlingen var synnerligen småskalig.
Rubriken på anmälan är tjänstefel, men enligt Ericsson kan rubriceringen eventuellt ändras till narkotikabrott. Tullverket har visat sig kallsinniga till att lämna ytterligare kommentarer runt händelsen.

”Studiesyfte”
De två anmälda tjänstemännen hävdar att odlandet skett i studiesyfte, eftersom de ofta kommer i kontakt med cannabis i sina jobb. Ingen av dem har hittills hörts i utredningen, men det är bara en tidsfråga innan det sker.

För tillfället är det uppenbarligen oklart huruvida de kommer att kvarstå i tjänst under utredningstiden, eller ej.

Någon anmälan till verkets personalansvarsnämnd har heller inte gjorts.

Länkar:

Odlade cannabis på tjänsterummet

Odlade cannabis på Tullverket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.