Nyheter

Thomas Lundqvist är ingen expert

Lundqvist -som ofta figurerar i media under titeln ”cannabisexpert”- är otroligt nog flummigare än den sterotypa stonern. Det är nästan så man kan tro att han röker det ”dödsknark” som knarkkrigarna så gärna ältar om i syfte att skrämma ungdomen.

I gårdagens Helsingborgs Dagblad raljerar denna s.k. expert och blottar sina fördomar mot cannabiskonsumenter. Han är inte bara sexistisk utan även skrattretande kategorisk. Ska man ta honom på orden så verkar det inte gå att bruka örten ansvarsfullt (vilket de flesta användarna trots allt gör), eller undgå att totalt förstöra sin hjärna.

Avslutningsvis så drämmer han i HD-intervjun till med risken för lungsjukdomar. (!) Att han skulle hålla sig a´jour med nyutkommen forskning är kanske för mycket begärt och väl är väl det, eftersom vi nu kan säga att Thomas Lundqvist inte alls är någon expert, vare sig på cannabis eller andningsorgan.

I en nyligen publicerad studie som omfattar hela 5000 personer och har tagit 20 år att genomföra, så visar det sig att cannabisrökning INTE går att koppla samman med kroniska andnings- och lungproblem!

Ok, cannabis röks ofta tillsammans med tobak och kan innehålla mögel/kemikalier eller t o m mineraler (i syfte att höja vikten- sk grit weed) för att öka langarnas inkomster. Men det är helt och hållet Lundqvists, hans gelikar och knarkkrigets fel!
Om mindre fokus hade lagts på kampen mot droger, så hade kanske sanningsenlig och skademinimerande information istället kunnat nå konsumenterna.

Länkar:

Så påverkas kroppen av cannabis (Lundqvists humbug)

Marijuana Smoking Not Linked to Chronic Breathing Problems

Cannabishat orsakar mental urholkning

Cannabinoider motverkar lungcancer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.