Nyheter

THC hjälper transplanterade behålla organ

Cannabis fortsätter sitt medicinska segertåg över världen. Nu har en ny undersökning avslöjat att den verksamma beståndsdelen THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) har potential att underlätta vid organtransplantationer, så att den nyopererade kroppen inte stöter bort organet ifråga.
Undersökningen genomfördes av forskare vid Temple University i Philadelphia och publicerades nyligen i Journal of Neuroimmune Pharmacology.

Ju mera THC- desto bättre skydd
Undersökningen gav vid handen att ju högre THC-dos som tillfördes, desto bättre blev skyddet mot organavstötning. Dessutom fann forskarna att även syntetiskt framställd cannabis har en liknande skyddande förmåga.

Inte helt nya data
Enligt forskarna är dessa data inte helt nya, även om den här undersökningen hör till en av de mest detaljerade i sitt slag. Redan så tidigt som på 70-talet kom det rapporter om att cannabinoider inverkar gynnsamt på immunsystemet.

Länkar:

THC could prevent organ transplants from being rejected

New Study: Cannabis May Prevent Organ Transplants From Being Rejected

Cannabinoids Inhibit T-cells via Cannabinoid Receptor 2 in an In Vitro Assay for Graft Rejection, the Mixed Lymphocyte Reaction

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!