Nyheter

Subutex kan missbrukas

Kanske en dum rubrik men det verkar som att många inte har förstått det. Numera tillhandahåller vi i Sverige motvilligt substitutsbehandling med Metadon eller Subutex för heroinmissbrukare. Vi ger dessa patienter ett läkemedel som innehåller opiater fast det är säkrare och inte lika euforiskt.

Knarkkrigare som hatar denna humana behandling tar varje chans att kritisera och försöka gå tillbaka till medeltida metoder som Sverige länge använt för att avrätta narkomanerna.

 

 

Det är inte konstigt att läkemedel missbrukas, det är faktiskt vanligare än narkotika. Men när heroinister använder dessa läkemedel utan recept så förvandlas det magiskt till knark. I DN säger Socialstyrelsens Abit Dundar att Subutex har blivit huvuddrog för allt fler missbrukare. Problemet enligt Dundar är att nu verkar det som att nybörjare påbörjar sin opiatkarriär med Subutex.

Enligt Abit Dundar, en knarktjänsteman i dagens Sverige, kan deras missbrukshistoria handla om att de går från hasch till Subutex?

Öh va!?! Eller snarare: Öl va?

Länk:

Subutex tas allt oftare som drog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.