Nyheter

Socialdemokratisk hets för knarkkrig

I en skriftlig fråga ställd till justitieminister Beatrice Ask undrar socialdemokraten Ameer Sachet vad regeringen gör för att främja narkotikabekämpningen i Latinamerika.

Tänk att vissa vägrar tänka om och alltid går på den enkla retoriken med noll tolerans. Det går inte att minska eller utrota drogproduktion i regionen! Det finns något som kallas ballong- alternativt hydraeffekt vilket betyder att så fort hårdhandskar och besprutning används någonstans så flyttar produktionen till andra länder. Det enda man lyckas uppnå är social misär och personlig konkurs för bönder.

 

 

Ännu mer motsägelsefull blir krigshetsen om man läser vad The Washington Post skrivit om USA:s utrikesminister Hillary Clintons besök i Mexiko under förra veckan. Under resan sade utrikesministern till journalister:

”Clearly what we’ve been doing has not worked,”

&

”Our insatiable demand for illegal drugs fuels the drug trade,” she added. ”Our inability to prevent weapons from being illegally smuggled across the border to arm these criminals causes the deaths of police, of soldiers and civilians.”

Kriget mot narkotika har inte haft den önskade effekten. Vi har inte mindre droger efter flera decennier och det är ett misslyckande. Läs EU-kommissionens färska rapport på ämnet: World Drugs Problem, ten years on. Läs världspressen och vad de säger om inbördeskriget i Mexiko som pågår just nu därför att politiker runtom i världen vägrar inse att det är dags för förändring.

Legalisera, reglera, kontrollera!

Länkar:
Clinton: U.S. Drug Policies Failed, Fueled Mexico’s Drug War

How America Lost the War on Drugs

Lägg ner kriget mot narkotikan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.