Nyheter

Självmedicinerad cannabis vid schizofreni?

I Kanada har det genomförts en mindre studie, som fokuserat på varför det verkar som att personer som drabbats av schizofreni,  självmedicinerar med cannabis. Åtta patienter utfrågades om sina upplevelser av hur sjukdomssymptomen påverkades vid cannabiskonsumtion.

Patienterna som alla hade erfarenhet av örten som naturligt medikament, angav skäl som; avslappning, förhöjd självkänsla och möjligheten att tänka mindre störande tankar.

 

 

Det är intressant att kopplingen cannabis och schizofreni nästan alltid handlar om risk och hälsofara. Att cannabinoider möjligen kan vara till nytta för personer med svåra psykiska sjukdomar är något som propagandistiska knarkkrigare inte kan tänka sig.

Om vi för en stund tänker oss att dessa ämnen ev. skulle kunna framkalla medicinsk motverkan på denna typ av sjukdomar, så måste även det statistiska sambandet mellan cannabis och schizofreni beaktas på ett mer nyanserat sätt.

Tänk om cannabiskonsumtion är ett tecken på personens inneboende schizofreni?

Länkar:

Patients With Schizophrenia Report Subjective Benefits From Marijuana, Study Says

Attraction to cannabis among men with schizophrenia: a phenomenological study

Cannabis måste vara strängt förbjudet därför att…

Cannabisämnet CBD kan vara antipsykotiskt vid schizofreni

THC kan hjälpa mot schizofreni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.