alt
Nyheter

Sativex nu godkänd i Sverige

Cannabisen gör sitt återintåg i den svenska farmakopén. I och med att den av växtcannabinoider framställda medicinen Sativex blev godkänd har vi än en gång cannabis i samlingen över svenska godkända läkemedel.

Senast var det ca 50-60 år sedan det begav sig. Den här gången ska Sativex, som vi tidigare berättat, i första hand underlätta tillvaron för dem med MS och de kramptillstånd som hör till sjukdomen.

Sativex är ett munspray av en typ som man skulle kunna kalla ”endocannabinoida systemmodulatorer” och för närvarande finns att lagligt tillgå i Storbritannien, Spanien, Tyskland och Danmark.

Företaget som marknadsför Sativex är G W Pharmaceuticals. I Sverige kommer det dock att vara Almirall, en handelspartner till GW, som står för marknadsföringen.

Länkar:

GW’s Sativex gets approval in Sweden

Sativex godkänns i Sverige

USA/EU: Sativex snart även för cancerpatienter?

GW Pharmaceuticals plc : Sativex Approval in Sweden

Sativex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!