Nyheter

Sativex får patent i USA

Nu har Sativex fått patent som medicin vid behandling av cancer. Det meddelades i förrigår att GW Pharmaceuticals fått ett patent på Sativex, som räcker fram till april 2025.

Patentet gäller för behandling av smärttillstånd hos cancerpatienter och omfattar de två huvudsakliga cannabinoiderna i Sativex- cannabidiol och THC.

Cancerösa smärttillstånd är det främsta användningsområdet för Sativex i USA. Men även förstoppning (som ju mediciner ur opiatgruppen lätt kan ge upphov till) ,kan avhjälpas genom att man kombinerar Sativex med befintlig opiatmedicinering. Dessa har efter omfattande studier befunnits vara otillräckliga för att på ett tillfredsställande sätt ge cancerpatienterna lindring.

För närvarande befinner sig Sativex i fas 3 av kliniska studier, där man försöker utvärdera dess långtidsverkningar med avseende på effektivitet och säkerhet. Under en femveckorsperiod ska i en slumpmässig internationell undersökning grupper med cirka 370 patienter i varje, kontrolleras och jämföras med kontrollgrupper som istället får en placebomedicin.

Programmet finansieras helt av Otsuka Pharmaceutical Co. Ltd, GW:s affärspartner i USA.

Länk:

US Patent Granted for Sativex in Cancer Pain

 

 

Gillar du innehållet på Cannabis.se?

Vi har ingen betalvägg och adblocks är vanligt idag.
Snälla stöd oss, donera med betalkort eller kryptovaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *