Nyheter

Så JO-anmäler du Socialstyrelsen för röran med Actnow och Hassela

Socialstyrelsen har uppgett att det är bl.a. Hassela Gotland som står bakom Actnow.nu men då borde väl ändå vd Lars Siggelin känna till det? Varför sa han i en intervju med dokumentärfilmare från Triadfilm att han inte känner till sidan?

Hundratusentals kronor i skattemedel har betalats ut till Hassela Gotland AB. Utbetalare är Socialstyrelsen och pengarna ska användas för drogprevention.

Internets har länge känt till att den verkliga utgivaren bakom Actnow är Hassela men ännu det står ingenting om en ansvarig utgivare på hemsidan eller i e-magasinet.

Så här får det bara inte gå till med skattepengar. Riksdagens ombudsmän – JO är den instans där vem som helst kan klaga på en myndighets agerande. En JO-anmälan går att skicka in helt elektroniskt.

 

 

Inspiration;

Myndighet och/eller tjänsteman som anmälan riktar sig mot

Socialstyrelsen

Beskriv i korthet vad som hände och när det ägde rum

Med bidrag från Socialstyrelsen driver Hassela Gotland AB hemsidan Actnow.nu som är ett drogpreventionsprojekt. Skattemedel betalar för att en organisation med eget vinstintresse i frågan producerar information om narkotika.

På vilket sätt anser Ni att myndigheten/tjänstemannen har agerat felaktigt?

Anmälan gäller projektets anonymitet. På hemsidan och i e-magasinet så framgår det ej vem som står bakom namnet Actnow.nu. Det här gör det svårt att ifrågasätta och kritisera informationen som publiceras på Actnow.nu.

Trots påtryckningar av enskilda personer som kontaktat myndigheten så krånglar Socialstyrelsen med att ställa krav på ActNow. Det borde tydligt framgå vem som är ansvarig utgivare. Socialstyrelsen har uppgett att det är Hassela Gotland AB, IOGT och Svenska Carnegie Institutet som är inblandade i projektet.

Förslagsvis kan JO granska Socialstyrelsens rutiner för resursfördelning till projekt likt detta och kanske föreslå för myndigheten i fråga att skattefinansierad information om narkotika bör baseras på evidensbaserad forskning.

Övriga upplysningar

Legalize It!

Exempel på propaganda från Actnow – Hatet av George Soros

Filantropen, finansmannen och miljardären George Soros har enligt vissa lekt oansvarigt med länders valutor för att tjäna pengar. Han anser att knarkkriget är ett samhällsproblem och att det måste upphöra. Lösningen är legalisering och en reglerad marknad.

I USA sponsrar Soros den respekterade lobbyorganisationen Drug Policy Alliance. Pengar från George Soros hjälper många organisationer runtom i världen som förespråkar harm reduction. Ni vet det där läskiga ordet som enligt folkhälsominister Maria Larsson har kidnappats av legaliseringsaktivister.

Igår tipsade Actnow om att George Soros smädas i artikeln Soros: Republic Enemy #1 på nyhetssidan Canada Free Press. Att artikeln verkar vara skriven av Påven under en haschpsykos visar bra hur ogrundat hatet riktat mot knarkkrigets motståndare faktiskt är.

Skribenten på Actnow kan inte låta bli att omnämna George Soros som känd för att genom sina insatser öka tillgängligheten till narkotika.

Ett till exempel på propaganda från Actnow – så kallad medicinsk marijuana

Det verkar inte finnas i skribenternas tankevärld att cannabis i naturlig form kan användas som medicin. I artiklar används ofta citattecken för att ironisera och nedvärderande uttryck som ”så kallad medicinsk marijuana.” Andemeningen är att cannabis inte är medicin. Fast deras åsikt är så klart felaktig eftersom cannabis enligt många forskare anses vara evidensbaserad medicin.

Denna smörja finansieras av skattepengar. Inte länge till!

Länkar:

Actnow knarkkrigets Area 51?

Socialstyrelsen: ActNow måste visa vem som är utgivare!

HasselaGotlands VD förnekar kännedom om deras eget projekt ActNow

Cannabis.se lever rövare på Gotland

Knarkorganisation söker medel för anti-drogarbete

Kol14 granskar Actnow.nu

Hassela Gotland finansierar Actnow.nu med skattepengar

Den rödögda piraten kommenterar mässan Sverige mot narkotika

Global dokumentmall Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.