Nyheter

Riksdagen till Regeringen: Utred den svenska narkotikapolitiken

Sent igår kväll släpptes nyheten att riksdagens socialutskottet idag kommer ställa krav på regeringen att utreda den svenska narkotikapolitiken. Samtliga partier vill alltså tillsätta en utredning för att se över hela narkotikapolitiken, som år 2020 i Sverige fortfarande har det övergripande målet om att uppnå ett narkotikafritt samhälle!

Det här är historiskt!! Visst kan det förhalas och urvattnas men en sak är säker, det finns INGEN politisk enighet kvar som sluter upp bakom en restriktiv narkotikapolitik, som ju i praktiken straffar och stigmatiserar användarna av illegala droger.

Länkar:

Riksdagen: Svensk narkotikapolitik bör utredas

Alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksfrågor

One Reply to “Riksdagen till Regeringen: Utred den svenska narkotikapolitiken

  1. Det jag nu är rädd för, är att ”lösningen” kommer bli att enbart missbrukare som söker hjälp frivilligt kommer undan ostraffat till 100% och att alla andra, samt cannabis njutare fortfarande kommer jagas med allt kraft lagen har. Hur som helst är det skönt att se att regeringen äntligen förstår att det inte fungerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!