Nyheter

Protester mot cannabisreklam

I Denver, Colorados delstatshuvudstad, har trafikanterna den senaste tiden kunnat se stort uppslagen reklam på stadens bussar. Annonserna vill locka folk till KushCon II, en medicinsk cannabiskonferens som hålls i Denver Convention Center 17-19 december.

 

Detta har väckt ont blod hos stadens drogmotståndare, som skickat skriftliga protester till bussbolaget RTD.

-Att göra reklam för en marijuanakonferens på bussar som är Colorados största kollektiva transportmedel, kommer inte att göra någonting för att förhindra drogmissbruk! säger Jerry Peters från Colorado Drug Investigators Association. Han har i ett brev krävt att RTD avlägsnar reklamen.
Scott Reed, en talesman för RTD, sade i fredags att annonserna ska bli kvar, även om han anmodar KushCon att modifiera den något, så att det framgår att det handlar om betald reklam.
Visserligen kallar arrangörerna KushCon för en ”cannabis lifestyle”-konferens och visst är den riktad mot marijuanaentusiaster, men det är likafullt en helt laglig tillställning som inte kommer att visa upp någon marijuana på plats.

 

Bob Selan heter VDn för Dbdotcom, som publicerar marijuanatidskriften Kush Magazine. Han är även sponsor för konferensen och säger att arrangemangets huvudsyfte är att informera medicinska marijuanapatienter och övriga intresserade.
– Jag tycker att reklamen på bussarna är ganska harmlös, säger han. Den säger: ”Have a Kush Day!” inte ”Go smoke marijuana.”

Länkar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.