Nyheter

PP: Ytterligare ett etablerat parti vill skademinimera

Piratpartiet har under sitt höstmöte i forumet antagit ett förslag om att verka för en grundläggande förändring i svensk narkotikapolitik. De vill ta bort straff för eget bruk
Äntligen vågar ytterligare ett svenskt, etablerat parti ta ställning för en mera resonabel narkotikapolitik, nämligen Piratpartiet. Även Vänsterpartiet vill avkriminalisera eget bruk.

 Piratpartiets medlemsmöte, som just nu pågår på nätet, har antagit följande ställningstagande:

Användning och innehav av enstaka doser narkotika för eget bruk avkriminaliseras, utan att drogerna i sig för den skull legaliseras. 

Omyndiga personer som påträffas med narkotika ska anmälas till socialtjänsten, via dem kan de få hjälpa att bli kvitt sitt narkotikabruk. 

Myndiga personer som påträffas med narkotika informeras angående möjligheter till missbruksvård. Det är upp till den enskilde att ta kontakt med vårdande instanser.

Förslaget var en proposition från styrelsen och det vann bifall med 73 % ja-röster.

Länkar:

https://christianengstrom.wordpress.com/2012/11/07/piratpartiet-tar-stallning-for-en-rimligare-narkotikapolitik/

http://henrikalexandersson.blogspot.be/2012/11/piratpartiet-en-battre-drogpolitik.html

http://www.cannabis.se/sv/artiklar/5330-liberala-motioner-fran-hoger-och-vanster

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!