Nyheter

Poliser missbrukar narkotikalagen

Jesper Nilsson blev förra året hotad av poliser i Stockholms tunnelbana därför att han kände till sina rättigheter. Civilpoliserna använde standardverktyget hot om drogtest, trots att det var helt och hållet irrelevant för den uppkomna situationen.

Poliserna står nu åtalade för bl a tjänstefel (ofredande, egenmäktigt förfarande och olaga tvång), men polisens korrupta personalansvarsnämd har i en skrivelse till tingsrätten sagt att snutarna i fråga får behålla jobbet även om de döms.

 

 

Polisen i dagens Sverige hotar trilskande medborgare med fascistoida lagar. Om poliser mot förmodan blir dömda för vad som i praktiken är maktmissbruk, så kan de trots allt behålla jobbet.

De åtalade polisernas chef heter Beukelmann och han var en ledande figur i kulturpolisstyrkan Ravekomissionen, som bekämpade den elektroniska dansscenen på nittiotalet.

Länkar:

Åtalade Hornstullspoliser får jobba kvar

Åtalade Hornstullspoliserna behåller jobbet

Civilpolis angrep och hotade fotograf i Stockholms T-bana

Poliserna i Jesper Nilsson-fallet åtalade

Polisförtryck av medborgare är möjligt pga narkotikalagstiftningen

Polisbrutalitet och knarkhat

One Reply to “Poliser missbrukar narkotikalagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.