Nyheter

Polisen: Du kan dö av potent cannabis som kallas Skunk

Lagom till sommaren så är den läskiga cannabisskunken tillbaka och skrämmer slag på föräldrar och knarkkrigare. Beskrivningen Skunk är från början ett marknadsföringsknep från langare som vill sälja cannabis med hjälp av varumärken. Flera olika sorters cannabis med olika effekt klumpas alltså ihop och kallas Skunk. I England har moralpaniken över denna ”nya” starka cannabis verkligen tagit fart och var en bidragande orsak till att drogen klassificerades tillbaka från den mildare graden C till B i början på 2009.

Enligt förbudsförespråkare så är denna förädlade och starkare cannabisen mycket farligare än det som röktes under hippietiden. Men att cannabis blir starkare till följd av avancerad odling är inte så konstigt. Grödor som odlas förädlas. Frågan är bara om det är farligare eller om knarkkrigarna fastnat i en logisk tankevurpa.

 

 

Alla vet att öl är mindre starkt än sprit. Många dricker inte ens sprit pga riskerna för obehag och bakfylla. Det samma borde följaktligen gälla för andra droger. Potensen varierar!

I USA där skunkalarmismen är vardagsmat blir jämförelsen modern potent cannabis och vanligt förekommande men svagare mexikansk marijuana kanske tydligare. Där överträffar nya gener och odlingsmetoder verkligen det som konsumenterna är vana vid.

I Sverige där vi länge brukat marockanskt hasch som ofta innehåller 10-20% THC är skillnaden mot skunkgräs obetydlig eftersom det bruna koncentratet av cannabinoider alltid varit relativt potent.

Att cannabis är starkare nu för tiden används som ett argument mot drogen men med tanke på att denna utveckling skett trots förbud och stigmatisering så kan man fråga sig vems fel det egentligen är. Fröbanker som sysslar med cannabisfrön har länge tillsammans med sina kunder jagat höga THC-nivåer vilket mycket väl kan bero på knarkstämpeln. Mer valuta för pengar helt enkelt.

Svensk polis verkar vilja införa skunkhysterin även i Sverige. GT publicerade idag en artikel med rubriken: Ny livsfarlig drog sprids i skolan. Narkotikapolisen lär enligt artikeln föräldrar att man blir ”ding” i huvudet av denna nya drog. På något sätt får journalisten även till det genom en jämförelse mellan potent cannabis och boffning av lösningsmedel. Fakta för den skrämmande jämförelsen kommer från Thomas Lundqvist, Rådgivningsbyrån i narkotikafrågor.

Vart anmäler man denna artikel för osanning och propaganda?

Länkar:

Ny livsfarlig drog sprids i skolan

Standardhasch och potent gräs (skunk) är ungefär lika starkt

Skunken är varken äkta eller dödlig

[tags]hasch, thc, cannabinoider, USA, Skunk[/tags]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln?

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet tar mycket tid. Snälla bidra med vad du kan för att utveckla den här sidan. Vi tar emot donationer genom betalkort och kryptovaluta.
Läs mer om att donera!