Nyheter

Polisen bråkar med Nordic Grow

Idag åtalas sju personer för den organiserade cannabisodlingen som under hösten/vintern 2009 pågått i fem hyrda lägenheter över hela Stockholm. Polisen har torkat den beslagtagna cannabisen och uppmätt den totala vikten till hela 23 kilo med ett ungefärligt värde på ca 3 miljoner.

Vi har tidigare skrivit om rykten på Swecan som påstår att polisen bevakar den fysiska butiken i Märsta/Stockholm som Nordic Grow driver. Nu tar polisen ytterligare ett steg i att bekämpa den lagliga tillbehörsbranschen. I polisens pressmeddelande om åtalet namnges Nordic Grow som leverantör av odlingsutrustningen.

 

 

Nybörjare som frågar i olika forum om råd tipsas ofta om att handla utrustning över disk med kontanter för att minska risken men frågan är nu om det verkligen är så smart. Även om det är dyrt och omständigt för polisen att bevaka en fysisk butik så är det mycket enklare än att kontrollera betalning- och logistikföretagens system.

Länkar:

Sju ställs inför rätta för cannabisodlingar

Organiserad marijuanaliga sprängd

Nordic Grow – Information Från Polisen

Rykte: Polis bevakar odlingsbutik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.