Nyheter

Polisen besviken-cannabisstraff för lindriga

Företrädare för den lokala narkotikaspolisen har i en intervju i Borås Tidning uttalat besvikelse över att straffen för cannabislangare i själva verket är lägre än för dem som langar alkohol.

Jan Johansson, som är chef för polisens narkotikaspaningsgrupp i Borås, är oroad för utvecklingen, som enligt hans åsikt går åt fel håll.
-Jag har svårt att köpa det synsätt som håller på att slå igenom, säger Johansson. För mig och gemene man är narkotika alltid olagligt.

 Upprinnelsen till detta polisiära missnöje är att lagen för ett antal år sedan skärptes med avseende på alkoholförsäljning till minderåriga/unga, som då blev ett grovt brott med sex månaders fängelse som minimistraff.

-När man ser till de straff som utdöms, känns det som om alkohol bedöms mycket allvarligare, tycker Johansson.

Hans åsikt delas emellertid inte av chefsåklagare Lena Medelius i Borås. Hon anser att det ur lagstiftningssynpunkt är allvarligare att sälja cannabis, eftersom drogen ifråga är olaglig, vilket ju inte alkohol är om man har åldern inne.

 Länkar:

Polisen kritisk: Alkohol straffas hårdare än knark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.